Succes verhalen

De nodige ervaringen

“Wij willen familiebedrijven helpen door barrières heen te breken en écht het verschil maken. Niet alleen een advies schrijven, maar ook zorgen dat het wordt uitgevoerd”. We staan met onze ervaring familie-ondernemers bij op elk benodigd vlak.

We zijn binnen verschillende branches en bedrijven van bewezen meerwaarde, maar boeken de voor ons mooiste successen bij familiebedrijven. Als een externe expert bij een familiebedrijf zaken kritisch tegen het licht houdt, zie je dat van oudsher gegroeide processen of niet-zakelijke principes vaak niet overeind blijven. Als je echt stappen wilt maken als ondernemer, dan is het goed om iemand van buiten mee te laten kijken én werken en precies deze rol vervullen wij met respect voor de familietradities.

Wat doen we met onze ervaring?
We halen ondernemers uit hun vaste stramien en zorgen dat zij niet meer op de automatische piloot hun werk uitvoeren, maar echt weer bevlogen en betrokken de werkvloer opstappen. Zodra die vonk is overgeslagen, zijn wij eigenlijk niet meer nodig en is onze missie geslaagd.

We schrijven niet alleen een advies, maar we steken ook onze handen uit de mouwen en gaan ook met concrete zaken aan de slag. We maken een blauwdruk van de onderneming en gaan vanuit dat startpunt aan concrete uitdagingen werken met de ondernemers samen.

We hebben ervaring met veel (familie)ondernemingen en ze geholpen met uiteenlopende vraagstukken, altijd vanuit het oogpunt groei & ontwikkeling. Omdat we onze ervaring delen zijn veel ondernemingen beter gaan functioneren en groeien, wat resulteerde in meer omzet en uiteindelijk winst. Van financieel en fiscaal advies, begeleiding verkoop of overdracht van de onderneming, tot sales en marketingstrategie, salesoptimalisatie, trainingen, innovatie, reorganisatie van afdelingen tot verbetering van de bedrijfscultuur en interne communicatie, dit allemaal vanuit het menselijk kapitaal. Want wij geloven er namelijk sterk in dat de werknemer de succesfactor is van de onderneming.

Ervaring Tjalling Kuitert
Sinds 1998 werkt Tjalling Kuitert als commercieel manager en in 2014 begon hij voor zichzelf en maakte de broodnodige vlieguren als ad interim op vele vakgebieden en binnen diverse branches, zoals online marketing, ICT, maar ook binnen diverse industrieën. “Ik kijk naar het totaalplaatje en kom niet meteen met allerlei oplossingen of aanbevelingen. Ik kijk naar de structuur, zie verbanden en onderlinge verhoudingen, stel de juiste vragen en kom vaak tot de kern. Met onze Let’s Talk Family Business Blueprint brengen we de hele organisatie in beeld en maken we een blauwdruk van de huidige situatie en geven aan welke stappen er ondernomen moeten worden om de benodigde groei stappen te maken. Na de juiste prioritering gaan we daadwerkelijke aan de slag, zo zijn we direct van meerwaarde.”

Ervaring Harald Dols
Harald Dols is van jongs af aan ondernemend en werkte jarenlang als fiscalist. De verhalen en motivaties achter de cijfers triggerden hem om ondernemers breder dan alleen de fiscaliteit te gaan bijstaan. Hij verdiende met die combinatie al snel zijn sporen op dit vlak en werd op zijn 33e al partner. “Door mijn eigen ondernemersachtergrond spreek ik de taal van de ondernemer goed en voel ik vrij snel aan waar de schoen wringt. Of dit nu is op het vlak van fiscaliteit, organisatie, people management of een combinatie daarvan.”