Stage Bedrijfskunde 32-40 uur

Wij zoeken een bedrijfskunde student die zich graag wil vastbijten in onderzoek naar basisvoorwaarden voor succesvolle familiebedrijven. Wij stellen ons de volgende vraag: “Hoe kunnen familiebedrijven, die over meer dan generaties hun continuïteit hebben geborgd, succesvol te blijven?”

Vindt je het leuk om contacten te leggen, interviews af te nemen (schriftelijk, telefonisch en/of in persoon) en ben je goed in deskresearch? Dan stellen wij graag samen met jou een leuke (afstudeer)stage met jou samen, waarbij we rekening zullen houden met je eigen vaardigheden en wensen.

Hieronder nadere toelichting op de ‘why, how en what’ van LTFB.

Why
Passie voor familiebedrijven
LTFB wil familiebedrijven echt verder helpen, door alle generaties heen. Het komt nu zelden voor dat een familiebedrijf de overgang naar de derde generatie weet te overleven. Familiebedrijven zijn echter zeer belangrijk binnen de Nederlandse economie. Dit wordt onvoldoende onderschreven door de overheid met alle gevolgen van dien in de wet- en regelgeving. Daarbij hebben familiebedrijven te maken met nog meer unieke uitdagingen. Er is echter ook een enorm potentieel voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie en samenleving. Een potentieel dat beter geborgd en benut moet worden.

How
Verbeteren en borgen
Familiebedrijven helpen doen wij door ze samen te brengen en kennis met elkaar te delen, door eventuele zwakke plekken en risico’s te identificeren en het management te helpen om deze te corrigeren. Natuurlijk geven we ook de nodige aandacht aan het onderscheidend vermogen, de sterkten en de zwakten (kansen/bedreigingen) van familiebedrijven en zorgen ervoor, dat de specifieke vraagstukken waar familiebedrijven mee te maken hebben kunnen worden aangepakt. We maken onszelf graag overbodig door het management te ondersteunen in hun eigen ontwikkeling, als team en als individu.


What
 LTFB biedt onderscheidende diensten toegespitst op de specifieke problematiek en behoeften van familiebedrijven. Hierbij zijn belangrijke kernwaarden: proactief, onbevangen, praktisch en verbindend. Wij voeren diverse ‘dieptescans’ uit op zowel het strategische als het operationele vlak en zorgen ervoor dat het management vervolgens de resultaten van deze scans kan gebruiken om zichzelf en het bedrijf te verbeteren. Zij worden hiervoor niet alleen proactief aan de juiste sparringpartners voorgesteld, maar krijgen ook toegang tot handige en praktische managementtools. Naast toegang tot bijeenkomsten en workshops op maat kunnen zij ook een coaching traject ingaan als team en/of individu.

Solliciteer nu

 

Stage aanmeldformulier

Na je aanmelding zullen wij contact met je opnemen.